Rob van Ewijck Business Development Manager
20 maart 2020

Werken in de cloud, zonder gedoe.​

Ik ben ook maar een gebruiker!

De werkplek; ik wil er gewoon helemaal geen gedoe van hebben. Als medewerker van een IT-bedrijf ben ik wellicht veeleisend. Ik wil overal kunnen werken. Op onze diverse kantoren, thuis, bij de klant en soms zelfs op vakantie. Laptop openklappen en naadloos verder gaan waar ik was gebleven. Wanneer ik wil, waar ik wil, en altijd even snel. Maar misschien is dat helemaal niet zo’n gekke vraag. Tijd- en plaatsonafhankelijk kunnen werken is al langer een relevante kwestie, maar sinds de uitbraak van het Corona-virus lijkt de stap van trend naar noodzaak definitief gemaakt.

 
“Ik ben een luxepaard: als iets niet werkt of
niet snel genoeg is, begin ik direct te piepen.”

Ik ben een luxepaard: als iets niet werkt of niet snel genoeg is, begin ik direct te piepen. Maar het moet ook. Ik heb te maken met deadlines, klanten verwachten snel antwoord en zelf wil ik ook graag snel werken. Het gaat om mijn productiviteit, maar eigenlijk nog meer om mijn integriteit. Het zijn de verwachtingen die ik zelf heb neergezet bij de klanten of collega’s, die iets van mij willen.

Dus dit wil ik graag ook volledig geïntegreerd met mijn tablet en mobiel, voor thuis en onderweg. Want mijn telefoon is mijn mini-laptop. En mijn verbinding met de wereld als ik even geen wifi heb. Even tussendoor mijn mail checken zonder poespas, reageren, en weer door. En dit alles moet natuurlijk wel veilig. Want stel dat ik mijn device kwijtraak, dan mogen de gegevens van mijn klanten vooral niet in verkeerde handen vallen. En zelf moet ik snel weer verder kunnen.

 

Meld je aan voor de Solvinity Nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, blogs, artikelen en events. Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Gewoon werken zonder gedoe

Ik wil dus eigenlijk maar 1 ding: gewoon werken zonder gedoe. Niet meer dan een klik weg zijn van alles wat ik wil doen. Eenvoudig en ingericht zoals ik het wil hebben. Ik ben namelijk ook zeer eigenwijs en gewend aan mijn eigen manier van werken.

Op mijn werk is dat goed geregeld. Alles eenvoudig toegankelijk door 1x in te loggen op mijn laptop of mobiel, en alle bedrijfsapplicaties die ik mag gebruiken en communicatiekanalen direct benaderbaar via een centrale portal. MS Office, Teams, Sharepoint, CRM, de serviceportal, de inkoopkanalen of de bedrijfskennisdatabase: alles onder 1 dak, die van de cloud. Daarmee is mijn laptop ook mijn telefoon, mijn kennisdatabase, mijn (collectief) geheugen, mijn toegang tot de wereld. Zonder laptop ben ik niets en niemand.

 
“Om zover te komen moet mijn bedrijf best wel wat organiseren op de achtergrond.”

En is mijn laptop tijdelijk uitgeschakeld? Dan kan ik via mijn telefoon en via webbrowers nog steeds bij mijn mail en andere informatie die ik nodig heb. Houdt mijn laptop er voorgoed mee op? Dan regelen we direct een vervangend exemplaar. ‘Prettig werken’ noem ik dat. Zelf hoef ik niet zoveel te regelen: stroom, een internetverbinding (of hotspot via mijn telefoon) en een beetje zuinig op mijn spullen zijn.

Om zover te komen moet mijn bedrijf best wel wat organiseren op de achtergrond. Maar als dat eenmaal staat, maakt het dat ik productief ben en nauwelijks nog iets te piepen heb. Zo doen we het zelf. Maar ook voor onze klanten. Geen gedoe. Gewoon prettig kunnen werken.

Ook zonder gedoe werken in de cloud?​

Download the Integrated Delivery White Paper

Jouw bedrijfsdata veilig en overal beschikbaar voor jouw medewerkers. Eén portaal, volledig geïntegreerd in Office 365. Bekijk meer voordelen.

Background Icon

Lees meer

Blog