10 juni 2020

Lango Workspace: efficiënt werken, altijd en overal beschikbaar

Onlangs heb ik de knoop doorgehakt: ik zoek hulp in de huishouding. Ik heb me er lang tegen verzet – ik kan dat prima zelf, kost alleen maar geld, ik houd er niet van als een vreemde aan mijn spullen zit… Maar ondertussen werd mijn huis er niet beter op. Steeds vaker bleven er klusjes liggen waaraan ik me ergerde, tot ik me opeens realiseerde: wat doe ik mezelf aan? Ik heb er geen zin in, ik heb er geen tijd voor en ik ben er niet eens goed in. Waarom zou ik het dan nog zelf proberen te doen?

Wat ik wil, is een schoon en opgeruimd huis waarin ik prettig kan leven. Zeker nu we vaker thuiswerken, wil ik een huis waarin ik me kan concentreren op de dingen waar ik goed in ben. Tenslotte verdien ik daar mijn geld mee. De rest kan ik veel beter uitbesteden.

Een vergelijkbare afweging zouden organisaties mogen maken als het gaat om hun IT. Wat is de belangrijkste eis die iedere organisatie stelt aan hun IT? Dat het allemaal door hun eigen IT-team onderhouden wordt? Nee: dat het werkt! Vooral nu mensen minder op kantoor zitten, wordt duidelijk dat dat de voornaamste eis is: IT moet het gewoon doen. Daar begint het mee. Waar ik werk en wanneer ik werk, vind ik een stuk minder belangrijk dan de zekerheid dat, áls ik werk, de middelen die ik gebruik om mijn werk te doen altijd beschikbaar zijn.

“Vooral nu mensen minder op kantoor zitten, wordt duidelijk dat de voornaamste eis is: IT moet het gewoon doen.”

Ongestoord werken

Wist je dat het gemiddeld 23 minuten duurt voordat je weer gefocust door kunt werken na een onderbreking? Zelfs al duurt die onderbreking maar twee minuten? Uit een eind 2019 door Citrix gehouden enquête bleek dat 29,6% van de Nederlandse eindgebruikers regelmatig te maken krijgt met IT-toepassingen die het niet doen, door updates, uitval, storingen, et cetera. De respondenten in dat onderzoek denken dat ze gemiddeld 16,6% meer werk zouden kunnen doen, als IT maar altijd zou werken. Dat is 5 uur op een 40-urige werkweek!

Onder invloed van Corona zullen die cijfers er nu vast niet beter uitzien. En corona is ook vast niet de laatste grote uitdaging waar organisaties voor komen te staan. IT wordt alleen maar complexer en de druk alsmaar groter. We moeten ons werk blijven doen met steeds meer verschillende apps en steeds grotere hoeveelheden data. Is het reëel om van je eigen IT-afdeling te verwachten dat ze dat allemaal blijven ondersteunen? Is dat werkelijk hun kerntaak?

De meerwaarde van een eigen IT-afdeling zou moeten zitten in de ontwikkeling van nieuwe toepassingen die de kernactiviteiten van de organisatie beter ondersteunen. In de praktijk is IT vooral bezig de werkomgeving van anderen met kunst- en vliegwerk in de lucht te houden. Daar hebben ze geen zin in, ze hebben er geen tijd voor en ze zijn er (volgens het Citrix onderzoek) niet eens erg goed in. Waarom zou je dat werk dan niet uitbesteden?

“Voor eindgebruikers is dat ideaal: hun hele werkomgeving, inclusief bedrijfsnieuws, contactgegevens, agenda, documenten en applicaties, is hiermee overal, altijd en vanaf elk apparaat te benaderen.”

Lango Workspace​

Solvinity levert al jaren Secure Managed IT Services, waarbij we een groot deel van de operationele IT-inspanningen van een organisatie overnemen. Daar hebben we nu een belangrijke nieuwe dienst aan toegevoegd: de Lango Workspace. Dat is een digitale werkplek in de cloud die alle medewerkers rechtstreeks vanuit een browser kunnen openen. Voor eindgebruikers is dat ideaal: hun hele werkomgeving, inclusief bedrijfsnieuws, contactgegevens, agenda, documenten en applicaties, is hiermee overal, altijd en vanaf elk apparaat te benaderen. Het plaatst alle informatie die de medewerkers nodig hebben – vanuit verschillende bronnen, on-premises of vanuit de cloud – overzichtelijk in één intuïtieve interface, waar vrijwel alle medewerkers in de kortst mogelijke tijd mee overweg kunnen. Mochten er toch vragen zijn, dan staat onze Lango Coach klaar voor advies en ondersteuning.

Omdat Lango draait vanuit de cloud, is de hele omgeving centraal te managen. Dat betekent dat onboarding en provisioning een fluitje van een cent worden, maar bijvoorbeeld ook dat security nu veel eenvoudiger te regelen is. Single sign-on zorgt ervoor dat medewerkers nog maar één goed wachtwoord hoeven te onthouden, en omdat de Lango Workspace cloud based is, hoef je je geen zorgen meer te maken over update en patch management.

Lango is moeiteloos uit te rollen en te beheren voor kleine en grote groepen gebruikers, en wordt snel door iedereen omarmd als een prettige werkomgeving. Dat is prettig als je bijvoorbeeld door een overname opeens veel nieuwe collega’s mag verwelkomen. Of als iedereen ineens thuis moet werken. Of als je een nieuwe applicatie wilt introduceren.

Maar doordat Lango deel uitmaakt van ons bredere portfolio van secure managed services, is het belangrijkste resultaat bedrijfszekerheid. Door de zorg voor dit soort zaken over te dragen aan één professionele dienstverlener, weet je zeker dat alle diensten die vanuit Lango worden aangeboden goed op elkaar zijn afgestemd en zorgvuldig worden onderhouden. Zodat jij en je IT-afdeling zich op belangrijker zaken kunnen richten dan ‘het licht aanhouden’.

Zodra Corona het toestaat, ga ik op zoek naar hulp. Ik hoop dat niemand van u zo lang hoeft na te denken om contact met ons op te nemen voor een goede en veilige werkomgeving. Omdat IT het gewoon altijd moet doen. Snel, simpel, altijd en overal.

Meer weten? Kijk op Langoworkspace.nl

“Mochten er toch vragen zijn, dan staat onze Lango Coach klaar voor advies en ondersteuning.”

Kunnen we je verder helpen?

Maandag t/m vrijdag van 09:00 - 19:00 uur
Background Icon

Lees ook

Meer