30 March 2021

Softwareontwikkelaar: klaar voor de multi-cloud?

ISV’s en ontwikkelafdelingen bij grote bedrijven en organisaties worden door hun klanten opgejaagd. Zo voelt dat waarschijnlijk. We zijn gewend geraakt aan steeds meer mogelijkheden en snelheid. We willen tegenwoordig niet langer dan 1,8 seconde moeten wachten tot een website, app of applicatie is geladen. De klant wil zo snel mogelijk nieuwe functionaliteit in de software die hen helpt hun bedrijfsprocessen te versnellen en daarmee hun bedrijfsdoelstelling te bereiken.

Met focus op development is het aantrekkelijk om voor snelheid en flexibiliteit te kiezen met een platform in de public cloud. Zelf met je vingers aan de knoppen, en gáán. Kies je niet voor één cloud provider maar meerdere, dan moet je wel veel vingers hebben: AWS heeft een 200-tal producten en diensten, Microsoft Azure meer dan 600 en Google Cloud Platform ruim 90.

“De keuze aan tools in de public cloud is overweldigend maar services in de cloud zijn niet een-op-een uitwisselbaar. Dat kan de performance en kosten beïnvloeden, maar ook security en het beheer.”

Placeholder

Geen tijd te verliezen

Menig ISV ziet vervolgens tijd en moeite verloren gaan met het beheren van die omgeving. Welk deel van welk cloudplatform ga je waarvoor inzetten? Wat doe ik met database, security, API’s, compute, IoT, storage, DevOps, labs, analytics? Hoe pas ik die puzzel in elkaar op een manier die beheersbaar en controleerbaar blijft? Vooral als je ooit begonnen bent op een C/S-architectuur en daar nog een deel van je klanten op hebt draaien. Juist nu moet je versnellen, omdat steeds meer van je klanten vragen om een SaaS-model van je software.

Ik las er een reeks artikelen over op Techbeacon. De keuze aan tools in de public cloud is overweldigend maar services in de cloud zijn niet een-op-een uitwisselbaar. Dat kan de performance en kosten beïnvloeden, maar ook security en het beheer. Voor softwareontwikkelaars betekent het inzetten van public en multi-cloud oplossingen vaak dat ze winnen aan flexibiliteit en snelheid, maar moeten investeren in kennis. Dat kost tijd en moeite. Samenwerken met een partij die die stappen al heeft gemaakt, kan de softwareleverancier tijd en moeite besparen.

“Coderen, automatiseren en beveiligen: zo werken we samen aan een betrouwbare en solide infrastructuur voor de applicaties van vandaag en morgen.”

Placeholder

Van 'Stretched' DevOps naar Cloud Landing Zone

Bij Solvinity werken we al jarenlang met softwareleveranciers samen. Samen hebben we de groei van de public cloud meegemaakt en zijn we daarin gegroeid. Zo hebben we met Zig Websoftware een ontwikkelstraat opgezet en werken we samen in een ‘Stretched’ DevOps samenwerking met softwareleveranciers en ontwikkelafdelingen van grote bedrijven. Hierbij werkt een Solvineer op locatie bij de klant om samen security en non-functionals vanaf het begin van het ontwikkelproces in de software op te nemen. Daarmee worden ontwikkel- en testprocessen versneld. Met een Cloud Landing Zone faciliteren we softwareontwikkelaars met een omgeving die klaar is voor het uitrollen van hun applicatie. Coderen, automatiseren en beveiligen: zo werken we samen aan een betrouwbare en solide infrastructuur voor de applicaties van vandaag en morgen.

Meer snelheid, veiligheid en flexibiliteit

Background Icon

Software ontwikkelen in een veilige, stabiele werkomgeving? Lees hier meer over de voordelen en mogelijkheden van onze cloud services voor Independent Software Vendors.

Meld je aan voor de Solvinity Nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, blogs, artikelen en events.

Lees ook

Meer